Opel Ampera-e får en rækkevidde på mere end 400 kilometer

Opels nye elbil får en officiel rækkevidde efter EU-normen på over 400 kilometer og kan dermed køre 25 pct. længere på en opladning end nogen anden elbil i klassen.

Opel Ampera-e

Med mere end 400 kilometer på en fuld opladning gør den nye Opel Ampera-e alt for at komme den rækkeviddeangst til livs, som afholder mange fra at vælge en elbil. Opel viser den nye elbil på biludstillingen i Paris i begyndelsen af oktober. Batteriet i en Ampera-e er på 60 kWh og består af 288 Lithium-ion celler.

Til sammenligning kan BMW i3 køre 300 kilometer, Nissan Leaf kan køre 250 kilometer, Renault Zoe 240 kilometer og VW e-Golf 190 kilometer på én opladning efter EU-normen.

Hvad betyder Officiel rækkevidde så, for 1km er vel stadig 1km?
Det betyder bare at ligesom med en bil der kører på diesel eller benzin, så er der forskel på hvor langt en fuld tank rækker, alt efter hvordan man kører.
Så hvis du kører meget konservativt, og hele tiden planlægger din kørsel og din hastighed i forhold til trafik og lyssignaler, så får du en meget større rækkevidde end hvis du altid er først over krydset når der bliver grønt, og igen venter på alle de andre ved næste lyskryds.
Så officiel rækkevidde på 400km betyder at hvis du ellers kører fornuftigt, så har du ved alm. blandet kørsel mindst 400km rækkevidde i en ny Ampera-e.

God fornøjelse!Close