6. juni 2018 13:31:19

Er du klar til bilferien?

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt - og er du en af dem der skal køre gennem Europa - eller er du bare nysgerrig, så læs endelig videre!

Der er nemlig et par ting, som er gode at have styr på, før hele familien drager på bilferie.

1. Dine hjul

- Først og fremmest er det vigtigt at du kommer tilbage på dine sommerdæk, hvis du ikke allerede er kommet det! Derudover er det hurtigt og nemt selv at tjekke sit dæktryk, dette kan du selv gøre på on-board computeren eller din nærmeste tankstation!
Det vil heller ikke skade at få tjekket dækmønsteret, vi anbefaler at der minimum er 4 millimeter hvis du skal køre langt - husk at gøre det på reservehjulet også, hvis du har sådan et! 


2. Diverse væsker

- Din motor skal have olie på sig, for at kunne yde sit bedste. Du kan selv tjekke ved at gå gennem din bils on-board computer eller på den gammeldags facon ved, at trække oliepinden op - se eventuelt bilens instruktionsbog, eller kom forbi et af vores værksteder, så skal vi med glæde kontrollere oliestanden for dig. En anden væske der er rar at have fyldt op inden man brager ned af diverse motorveje - det er sprinklervæsken - for i vil opleve at ruderne hurtigt kan blive fedtede og beskidte. Og så skal i selvfølgelig have brændstof på jeres bil! Vidste i at i størstedelen af alle biler, der kan i tjekke på hvilken side af bilen i skal påfylde - blot se på hvilken retning den lille pil ved siden af brændstof-tegnet i instrumentbordet peger.

 

3. Sikkerhed

- Dette er måske det vigtigste i skal have styr på… Det er lovkrav i størstedelen af Europa (Danmark inkluderet) at have følgende i bilen:
   - Sikkerhedsvest (Krav til alle passagerer i enkelte lande)
   - Advarselstrekant
   - Førstehjælpskasse

Alt dette kan købes hos Unicars for kun 267,- inkl. moms. (én sikkerhedsvest, advarselstrekant og førstehjælpskasse) 

 

4. Motorvejsvignetter

- Dette er de deciderede tilladelser til at køre bilen på diverse motorveje - læs mere på FDM's hjemmeside: Motorvejsvignetter- og mærker - FDM

5. Aircondition

- Det er nok de færreste der ønsker at køre sydpå i sommerferien, uden et velfungerende A/C-anlæg - især ikke de bagerste passagerer. Vi kan derfor anbefale, at få efterset og rengjort anlægget samt påfyldt kølemiddel minimum en gang hver 2. år. Ved at få gjort dette regelmæssigt, så vil dit A/C-anlæg ikke blot fungere og køle kabinen langt bedre, det vil også forebygge og modkæmpe fugt, bakteriedannelse og eventuelle lugtgener. Forhør vores værksted om ledige tider samt pris på netop din bil på tlf. 48134343 eller mail@unicars.dk 

6. Alkometer i Frankrig

- Vidste du, at det i Frankrig er et lovkrav, at have et alkometer med i bilen?


SÅ er der vist heller ikke meget andet at sige, end rigtig god fornøjelse med jeres køreferie - vi ønsker jer en skøn sommerferie.